Bytte kledning og etterisolere

Å etterisolere boligen kan være en god investering. Det samme gjelder bytte av kledning. Kledning er mer enn bare beskyttelse for veggen. Kledning er en stor del av boligens karakter og utstråling. Har du planer om å bytte kledning, etterisolere eller utføre nødvendig vedlikehold med fasaden på din bolig? Få et uforpliktende tilbud på hele jobben.

Fjerne gammel kledning på eneboligNy vindsperre før ny kledningBytte kledning på ytterveggFerdigstilling av yttervegg med ny kledning

 

 • Vi gir deg et detaljert pristilbud på hele jobben.
 • Fastpris og fast prosjektleder.
 • Ingen overraskelser, bare godt håndverk.

Vel utført håndverk er en fryd for øyet og en god-følelse ved endt arbeidsdag. Denne følelsen ønsker vi å overlate til deg når arbeidet er utført. I Norge er det 5 års garanti på utførte byggearbeider. Med oss på laget er ditt prosjekt er i trygge hender.

Bestill befaring!

 

Kostnader ved å bytte kledning

Når man skal bytte kledning på en bolig er det flere ting man må tenke på. Kledningen har flere viktige funksjoner. Blant annet å hindre fukt, skadedyr, vind og vær fra å trenge inn i hjemmet. Kledningen er også en viktig del av hvordan din bolig ser ut. Det første man må ta stilling til er derfor hva man skal gjøre og hvorfor. I noen tilfeller vil det være nok å gå over utvendig kledning, skifte bord som har fukt og råteskader og generelt mindre vedlikehold. I andre tilfeller er det mer riktig å bytte av all kledning. Enten for estetiske årsaker eller på grunn av råte og fukt.

Kostnadene for bytte av kledning vil derfor variere mye fra prosjekt til prosjekt. Større boliger får naturlig også noe lavere kvadratmeterpris.

Vi gir fastpris på bytte av kledning. Dette inkluderer som regel:

 • Rigg og drift
 • Rive-arbeid og avfallshåndtering (til godkjent mottak)
 • Kontroll og sjekk etter fukt og råteskader
 • Sjekk av vindsperre/bytte av vindsperre
 • utlekting av vegger etter behov
 • Montere ny kledning
 • Servicebil, nødvendig for utførelse av oppdraget
 • Nødvendige materialer for utførelse av oppdraget
 • Nødvendig stillas og utstyr for utførelse av oppdraget

 

Etterisolering ved bytte av kledning

Når du først er i gang med å skifte kledning på boligen din vil det være en god ide å samtidig vurdere etterisolering. Dette er arbeid som naturlig hører sammen, når man først river av kledningen på huset og får tilgang. I noen tilfeller vil det være aktuelt å bytte ut gammel isolasjon i forbindelse med fukt og råteskader. I andre tilfeller kan man lekte ut og tilføre boligen 5 eller 10 cm ny isolasjon i tillegg til den man allerede har. Ved å etterisolere eldre boliger får man betydelig bedre inneklima og samtidig lavere strømregning.

 

Er bytte av kledning søknadspliktig?

Det kommer an på hva du ønsker å gjøre. I utgangspunktet trenger ikke det å bytte kledning på boligen å være søknadspliktig. I Norge er det plan og bygningsetaten som kommer med retningslinjer for hva som er søknadspliktig. I følge plan og bygningsetaten må du søke for å endre fasade. Det er grep som endrer bygningens karakter som er søknadspliktige. Å bytte kledning til lik eller tilsvarende gammel kledning vil normalt ikke være søknadspliktig.

Hvis du skal gjøre større endringer, eller for eksempel skifte vinduer i tillegg til ny kledning, kan det hende at ditt prosjekt er søknadspliktig. Ta kontakt om du er i tvil så hjelper vi deg. Vi har svar på det du lurer på og samarbeider med dyktige arkitekter som kan hjelpe med tegninger og søknad.