Tilbygg og påbygg

Tilbygg er når du bygger ut eksisterende bolig på bakkeplan. Påbygg er når du bygger på eksisterende bygg i høyden. Det kan være du ønsker et nytt soverom, større stue, et nytt eller større bad. Kanskje er det kjøkkenet som trenger litt mer plass. For mange er det å utvide eksisterende areal et alternativ til å flytte. For andre kan det være en økonomisk investering eller spekulasjon.

Skal du bygge på eksisterende bolig er det (som alltid) viktig å benytte dyktige fagfolk. Det er mye som skal gjøres rett og faglig kompetanse er helt avgjørende for et godt resultat. Byggeskikk, materialer og krav endrer seg over tid. For et godt resultat må arbeidet som utføres henge sammen med alle tre. Både gammelt mot nytt, krav og materialvalg.

 

 • Vi gir deg et detaljert pristilbud på hele jobben.
 • Fastpris og fast prosjektleder.
 • Ingen overraskelser, bare godt håndverk.

Vel utført håndverk er en fryd for øyet og en god-følelse ved endt arbeidsdag. Denne følelsen ønsker vi å overlate til deg når arbeidet er utført. I Norge er det 5 års garanti på utførte byggearbeider. Med oss på laget er ditt prosjekt er i trygge hender.

Bestill befaring!

 

Kostnader ved tilbygg og påbygg

Hvor mye koster et tilbygg? Det kommer helt an på hva du skal bygge, hvor stort, kompleksitet og hvordan eksisterende bolig og grunnforhold er fra før av. Vi har en historisk pekepinn på prisnivå, men et gjennomsnitt gir ikke bestandig deg som kunde et riktig bilde. Med tilbygg og påbygg er det mange hensyn å ta, som alle er med å påvirker prisen. Det skal stå i stil til eksisterende bolig og samtidig passe inn i omgivelsene. Når vi kommer inn i bildet er som regel disse detaljene avgjort. Vår jobb er faglig korrekt utført oppføring, enten det skal bygges nytt bad, nytt kjøkken eller utvide stuen.

Kostnadene vil som sagt variere mye fra prosjekt til prosjekt. Noen tilbygg er enkle og små, andre er fasjonable og dyre. Normalt leverer vi tilbygg for alt fra 100 000 kr til over 1 000 000 kr. Alt avhengig av hva som ønskes utført og inkludert. Ta kontakt for en hyggelig befaring, så sender vi deg et detaljert prisoverslag helt kostnadsfritt. Vi tilbyr fastpris på dine boligdrømmer. Med oss på laget unngår du dyre overraskelser og lange forsinkelser.

I de fleste tilfeller inkluderer våre fastpristilbud på tilbygg og påbygg følgende:

 • Rigg og drift
 • Avfallshåndtering (til godkjent mottak)
 • Grunn og støpearbeid
 • Oppføring av tilbygg/påbygg
 • Elektrisk arbeid
 • Etterkontroll og justeringer
 • Servicebil, nødvendig for utførelse av oppdraget
 • Nødvendige materialer for utførelse av oppdraget
 • Nødvendig stillas, verktøy og utstyr for utførelse av oppdraget

Alle elektriske arbeider samt VVS arbeider utføres i samarbeid med trygge leverandører. Leverandører med samme fokus på kvalitet, fremdrift og samspill som vi har.

 

Er det å bygge tilbygg og påbygg søknadspliktig?

Som med så mye annet kommer det an på hva du ønsker å gjøre. De nye byggereglene har åpnet for at flere kan bygge uten å sende søknad til kommunen på forhånd. For å bygge tilbygg eller påbygg uten å søke er det klare kriterier som må følges. Hvis dine planer oppfyller  kriteriene er det bare å starte byggeprosessen. Uavhengig av om dine planer er søknadspliktige eller ei anbefaler vi å søke råd hos fagkyndig i planleggingsfasen.

Byggeregler for oppføring av tilbygg og påbygg: (SAK10 § 4-1) 

 • det du bygger må være 15 kvm kvadratmeter eller mindre
 • du kan ikke sove i eller bo i tilbygget. Det betyr at det ikke kan inneholde kjøkken, stue, soverom eller våtrom
 • du kan heller ikke bruke det til verksted, kontor eller atelier

Det kan heller ikke være begrensninger for hva du har lov til å gjøre på eiendommen din i reguleringsplanen, kommuneplanens arealdel eller i kommunale vedtekter. Her kan det finnes strengere begrensninger på:

 • Hva du har lov til å bygge
 • Hvor du har lov til å bygge
 • Hvor stort du har lov å bygge

For å lese mer kan du følge denne linken til Direktoratet for Byggkvalitet.

Du kan også prøve Byggdirektoratets veiviser for å finne ut om du kan bygge garasje, bod eller annen bygning uten å søke.

Trykk på denne linken for å lese kapittel 4 om «tiltak som ikke krever søknad og tillatelse» eller her for å lese hele Byggesaksforskriften (SAK10).

Uansett hva du skal gjøre er det ofte lurt å få hjelp og veiledning av fagfolk. Hvis du engasjerer en arkitekt til å hjelpe deg igjennom planleggingsprosessen sparer du deg selv for potensielle misforståelser og unødvendig bry. En dyktig arkitekt er flink til å møte dine behov og ønsker, samtidig som en dyktig arkitekt gjør møtet med regler og forskrifter mer oversiktlig og forståelig.

Når søknadsprosessen er avklart står vi klare til å hjelpe deg med resten. Både planlegging, budsjettering og utførelse. Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud på ditt prosjekt!